logo

Βιογραφικό τού ΚΧ

12_GlezosΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖIΔΑΚΗΣ (Συγγραφέας – Δημοσιογράφος, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ)
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ
Συγγραφέας Δημοσιογράφος*
________________________

ΒΙΒΛΙΑ

Αποκόμματα
Οι Μεν και οι ΔΕ
Καφέ Βυζάντιο
Ο Ανδρέας κι εγώ
Τζων Λέννον
Γυμνή Γυναίκα
Οι Χυδαίοι στην Εξουσία
Η Ιέρεια
Θεία Γυναίκα
Απαγορευμένα Κείμενα
TV και πράσιν’ άλογα
Οι Παρεξηγημένοι
Η Δίκη του Πρωθυπουργού
Το τέλος του Καναλάρχη
Αυτό ήταν όλο
Οι Άθλιοι και οι Τρισάθλιοι
Γενική Δημοσιογραφία
Προκεχωρημένη Δημοσιογραφία

ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Εκπαιδευτού εκπαιδευτών
Κρατικό Μετάλλιο Αντιστασιακού
2 Βραβεία για τις 1800 τηλεοπτικές εκπομπές του
3 Διπλώματα ευρεσιτεχνίας

ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΣΕΙ
Εταιρεία Υπεράσπισης Αξιών
Δημοσιογραφικό Κέντρο Αθηνών
Εργαστήρι Ελεύθερης Δημοσιογραφίας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ 1992 2009
Υπάρχει και βιβλίο
Διάλογοι χωρίς στοπ
Αντίλογος
Κατά παντός υπευθύνου

ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ*
Ροζέ Γκαρωντύ
Ιωάννης Γρίβας
Ελένη Καζαντζάκη
Άννα Συνοδινού
Άννα Σικιελιανού
Μανώλης Γλέζος
Γιάγκος Πεσμαζόγλου
Στ. Παττακός
Φ. Κουβέλης
Δ. Μπέης
Νικήτας Βενιζέλος
Μίμης Τραϊφόρος
Δημ. Αβραμόπουλος
Και δεκάδες υπουργών, Προέδρων Βουλής, συγγραφέων κ.α.

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ στις 5 δικές του, ή πολλών άλλων ιστοσελίδες*

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:

Ο Κωνσταντίνος Χατζιδάκης γεννήθηκε, ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.
Ξεκίνησε με το Πάντειο Πανεπιστήμιο μεν αλλά και προχώρησε σε μια ξεχωριστή πρόσκληση που του έγινε αιφνιδίως από την Αεροπορία (στην οποία διακρίθηκε σε εξειδικευμένες θέσεις, μεταξύ των οποίων και σαν αξιωματικός Τύπου).
Κατέχει ειδικό πτυχίο ψυχολογικής εκπαίδευσης και δημοσίευσε τα πρώτα του κύρια άρθρα, δοκίμια, διηγήματα κ. α. από πολύ πρώιμη εποχή.
Απολυόμενος, αρχίζει τους πολιτικούς του αγώνες, όπου στην δικτατορία του 1967 εντάσσεται  και δουλεύει εντατικά για την Αντίσταση.
Στα ταξίδια του έξω, επισκέπτεται συχνά ως σύνδεσμος, στο Παρίσι τον Π. Βαρδινογιάννη, μεταφέρει αλληλογραφία στον Ανδρέα Παπανδρέου (την οποία παραλαμβάνουν κάθε φορά οι απεσταλμένοι του στο «Hotel de Nante» rue saint Roche). Επίσης στον διευθυντή της Ελληνικής εκπομπής εκεί, Κώστα Ανδρειόπουλο που δουλεύει ασταμάτητα μαζί με την Εύη Δεμίρη, «Σμυρναίο», «Κουλούρη», στην Ο.R.T.F .

Το 1971 (Οκτώβριος) συλλαμβάνεται από την χούντα, βασανίζεται και η σύλληψή του αναφέρεται στα τότε πρωτοσέλιδα. Βασανιστές του: Ο Μάλιος, (που όμως το έπαιζε ο καλός) ο Μπάμπαλης και ο ελεεινότερος όλων Τζαφέρης. Κλείνουν τα γραφεία του και του αφαιρούν το διαβατήριο. Καταστρέφεται οικονομικά και επαγγελματικά και μένει άνεργος. (Όλα τα γεγονότα εκείνα περιγράφονται αναλυτικά στο βιβλίο του «Ο Ανδρέας κι εγώ»).
Το 1973 γράφει το πρώτο αντιδικτατορικό βιβλίο του «Οι Μεν και οι Δε». Μόνο το 1974 με την μεταπολίτευση, του επιστρέφεται το διαβατήριο. Για τους αγώνες αυτούς, του απενεμήθη μετέπειτα από την πολιτεία, ειδική τιμητική διάκριση (1986).

Το δεύτερο βιβλίο του κυκλοφόρησε το 1978 («ΚΑΦΕ ΒΥΖΑΝΤΙΟ») και έκτοτε εκδόθηκαν περισσότερα από δεκατέσσερα βιβλία του (πολιτικά, Μυθιστορήματα, βιογραφίες κ.α.) με επανεκδόσεις και με αποσπασματικές παρουσιάσεις τους από το ραδιόφωνο. ( «Οι Μεν και οι Δε», «Καφέ Βυζάντιο» (τρεις εκδόσεις), «Οι Χυδαίοι στην εξουσία», «Θεία Γυναίκα», «ΤΙ-ΒΙ και πράσινα άλογα», «Γυμνή Γυναίκα», «Απαγορευμένα Κείμενα», «Η Ιέρεια», «Τζων Λέννον:  Ήθελε λέει να είναι ελεύθερος. Σκοτώστε τον», (3 εκδόσεις),  «Μια Αλλαγή που ναυαγεί», «Οι Παρεξηγημένοι: Νίκος Καζαντζάκης, Ροζέ Γκαρωντύ». «Η Πτώση του Καραμανλισμού. Τα αίτια».  κ.α.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από εκατό άρθρα και κύρια άρθρα σε μεγάλες και μικρότερες ημερήσιες εφημερίδες και έγκριτα περιοδικά (μεταξύ αυτών, «Ελευθεροτυπία» και «Αντί») και διηύθυνε τα περιοδικά «Καταγγελία» και «ΕΠΙ» επί 4 χρόνια. Είναι ο ιδρυτής και σήμερα ο πρόεδρος της «Εταιρίας Υπερασπίσεως Αξιών» και διευθύνει το «Δημοσιογραφικό Κέντρο Αθηνών» και το «Εργαστήρι Ελεύθερης Δημοσιογραφίας» για νέους δημοσιογράφους και τηλεπαρουσιαστές.

Τα τελευταία 20 χρόνια (1991-2009) είναι ο δημιουργός και παρουσιαστής τριών συνεχών εβδομαδιαίων τηλεοπτικών εκπομπών. (Η μία, καθαρά εκπομπή Βιβλίου «Υπάρχει και Βιβλίο». Η άλλη «Διάλογοι χωρίς Στοπ» και η τρίτη «Αντίλογος».). Τις περίπου χίλιες εννιακόσιες αυτές ωριαίες εκπομπές του, οι οποίες έχουν βραβευθεί δυο φορές, τις έχουν τιμήσει με την κατ΄επανάληψιν παρουσία τους, πάνω από πεντακόσιες προσωπικότητες του πνευματικού και επιστημονικού, καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου.

Τον Κ. Χατζιδάκη τον έχουν τιμήσει κατ” επανάληψιν σαν καλεσμένοι στις εκπομπές του, σημαντικότατες προσωπικότητες: μεταξύ αυτών, Άννα Συνοδινού, Μανώλης Γλέζος, Άννα Σικελιανού, Γιάγκος Πεσμαζόγλου, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, Φώτης Κουβέλης, Μιχάλης Κατσαρός, Ελένη Καζαντζάκη, Τάσος Νεράντζης, Βύρων Πολύδωρας, Τάσος Αθανασιάδης, Παναγούλης, Κανέλλη, Θεοδωράκης, Βενιζέλος, Πασαλάρης, Κρητικός, Καρατζαφέρης, Αβραμόπουλος, Κασίμης  κ.α. και δύο φορές ο μεγάλος Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας Ροζέ Γκαρωντύ κατ” αποκλειστικότητα!

Έχει ιδρύσει: Το «Δημοσιογραφικό Κέντρο Αθηνών», (1982) την «Εταιρεία Υπεράσπισης Αξιών», (1997) την οποία τιμούν ως μέλη, η Άννα Συνοδινού, ο τ. Πρόεδρος Δημοκρατίας Μιχ. Στασινόπουλος, ο τ. Πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, η Λιάνα Σουβαλτζή, ο Εμμ. Μπαντουβάς κ.α.

Από τον Αύγουστο του 2009 αναπτύσσει δραστηριότητα και στο διαδίκτυο (στο site του που υπάρχει ήδη από το 1997) και ετοιμάζει τρία βιβλία προς έκδοσιν: «De profundis του «Τα απομνημονεύματα ενός Οδυσσέα» και το «Καφέ Βυζάντιο Νο 2″ καθώς και το «Ελλάδα 2014-2015 Επιστροφή στο Μεσαίωνα των πολιτικών.

Ο ίδιος δεν εντάχθηκε ποτέ σε κόμματα και παρατάξεις, ωφελιμιστικά κυκλώματα και οργανώσεις και δεν χτύπησε ποτέ καμία πόρτα. Επ” αυτού μάλιστα δηλώνει μετ” επιτάσεως ότι «ανήκει στην μειονότητα αυτών που δεν ανήκουν σε μειονότητα». Πιστεύει ότι ο συγγραφέας δεν πρέπει να είναι στρατευμένος παρά μόνο στην αλήθεια και στην Τέχνη και ο δημοσιογράφος, στην αποκάλυψη και στην αφυπνιστική ενημέρωση του κόσμου.
Αυτό θα του αναγνωριστεί κάποτε, όταν οι εξελίξεις που έρχονται, θα τον επιβεβαιώσουν.

————————————————————————————————————————–

 

ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Κ.Χ.

 

tv_kai_prasina_aloga   oi_parex   kanalarchis

 

 

 

 

 

 

ΤV και πράσινα άλογα…         Οι Παρεξηγημένοι            Το τέλος του Καναλάρχη

 

 

2034265-bigoimen2 apagor

 

 

 

 

 

 

 

Οι χυδαίοι στη εξουσία             Οι μεν και οι δε                  Απαγορευμένα Κείμενα

 

andreas

byzantiokar_trilogy_cover

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ανδρέας κι εγω                       Cafe Βυζαντιο                       Ολικη Ευτελεια

 

gymnh    tzanis    Greta_Garbo

 

 

 

 

 

Γυμνή Γυναίκα              Janis Joplin               Greta Garbo

 

John_Lennonbyzanballagh

 

 

 

 

 

 

John Lennon             Cafe Βυζάντιο       Μια ΑΛΛΑΓΗ που ναυαγεί

 

——————————————————————————————————————————–

μοστρα2

logo
© 2017 ekpompi.gr | Επικοινωνία: kx@ekpompi.gr