logo

Μεταφυσική

(Δείτε πιο κάτω και τις σχετικές τηλεοπτικές εκπομπές μας)

 

Οι τρείς εκδοχές

Πλήρης ανάλυση εκπληκτικών εκδοχών που θα συνοδεύονται και από μια τηλεοπτική εκπομπή με τον γνωστό Μεταφυσικό Κ. Αναγνωστόπουλο Π. Αξιομάκαρο, Ά. Λεονάρδο και άλλους επιστήμονες!

Το αποτέλεσμα πολλών εκπομπών και συζητήσεων με καλεσμένους μερικούς από τους πιο σοβαρούς ψυχολόγους και μεταφυσικούς -επιστήμονες πάντα- είναι πολλαπλό. Είναι η συλλογή πολλών γνώσεων, στοιχείων και απόψεων περί την μεταφυσική, είναι η αξιολόγησή τους, είναι η επεξεργασία όλων αυτών και μια αυξημένη ίσως δυνατότητα, να φτάσουμε μετά σε ένα κάποιο συμπέρασμα.
Γιατί τα πραγματικά ζητούμενα πάνω σε ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό θέμα είναι δύο: Η καταγραφή όσο γίνεται περισσότερων στοιχείων για τον εμπλουτισμό των γνώσεων των ενδιαφερομένων. Και η δυνατότητα να φτάσει κανείς σε ένα δικό του, πειστικό ίσως συμπέρασμα, μετά από τόση σταχυολόγηση, στοχασμό και προβληματισμό προς ένα κυρίαρχο συμπέρασμα: Τι είμαστε; Τι επιτελούμε; Από πού ερχόμαστε και γιατί; Και το δυσκολότερο και πιο αγωνιώδες: Πάμε κάπου; Που;
Είναι η στιγμή λοιπόν να διακινδυνέψουμε καταθέτοντας ένα πρώτο συμπέρασμα, υποκειμενικό βέβαια ίσως αλλά εμπνευσμένο από την συγκεντρωμένη σοφία και προσπάθεια τόσων εκπομπών. Θα είναι αρεστή; Θα είναι σοβαρή; Θα είναι πειστική και αποδεκτή από εσάς; Γράψτε μας τα πιστεύω σας ή τις αντιρρήσεις σας γιατί για παρόμοια θέματα θα υπάρχει πάντα η προσθήκη ή η αντίρρηση σαν κάτι που και κριτικό αν θα είναι, θα είναι χρήσιμο και αποδοτικό.

Αρχίζουμε από κάτι ριψοκίνδυνα διατυπωμένο για να φτάσουμε  μελλοντικότερα κάπου πιο συμπληρωμένα και βελτιωμένα προς ένα πιο καταληκτικό συμπέρασμα που θα έρθει… Κάνουμε μια ακόμα αρχή με υπευθυνότητα ή με ρίσκο… Συμβάλλετε για τα παραπέρα.
…Και ήρθε η στιγμή να κάνουμε μια μεγάλη στάση στην έρευνα αυτή περί μεταφυσικής και περί ψυχής για να δούμε σε ποια περίπου συμπεράσματα μπορούμε να καταλήξουμε ή τουλάχιστον τι μπορούμε να συμπεράνουμε ως τώρα μέχρι να ξεκινήσουμε μια δεύτερη έρευνα.
Ευχαριστούμε τον Κώστα Αναγνωστόπουλο, Πάνο Αξιομάκαρο και Άρη Λεονάρδο για τις εκπομπές και τις συνεντεύξεις τους από τις οποίες ακόμα και αν δεν συμπέσουμε απολύτως, πήραμε πάντως πάρα πολλά στοιχεία από τις γνώσεις τους για να φτάσουμε κάπου. Αυτό, ξέχωρα από τους συγγραφείς που μελετήσαμε, τους εμπειρικούς, τους ερευνητές, τις μαρτυρίες και τον Γνωστό Άγγελο Τανάγρα που με προσοχή και αναλυτικά παρακολουθήσαμε τις συνεδρίες του.
Υπάρχει ψυχή; Υπάρχει μεταθάνατον ζωή ή έστω κάποια μορφή της;
Οι υλιστές λένε σαφώς όχι. Οι ιδεαλιστές σχεδόν ναι και ένα μαραμένο ναι οι κληρικαλισταί…
Και φτάνουμε στο τι θα πούμε εμείς, πού μπορούμε να καταλήγουμε σε μια μετρημένη πιθανολόγηση.
Τέσσερις εκδοχές. Σε μικρό ποσοστό, δεν υπάρχει τίποτα. Η ζωή εκάστου είναι κάτι απολύτως τυχαίο και συμπτωματικό με αρχή και οριστικό τέλος.
Δεύτερη εκδοχή: Υπάρχει κάποια εκδοχή που δεν πέρασε ποτέ στο μυαλό κανενός. Ίσως κάποτε φωτιστεί αυτή η εκδοχή, η οποία βρίσκεται ακόμα σήμερα στο μηδέν.
Η Τρίτη εκδοχή δικαιώνει τις μαρτυρίες αυτών που έζησαν και περιγράφουν μια εμπειρία θανάτου πριν επιστρέψουν στη ζωή. Η γνωστή περιγραφή του «τούνελ», της φωτεινής διαδρομής με την συμπαράσταση κάποιας ανθρώπινης φιγούρας και την περιπλάνηση τού «είναι» επί 40 ημέρες πριν την οριστική απομάκρυνση του σε άλλα δεδομένα και καταστάσεις.
Στο επόμενο, η τέταρτη και επικρατέστερη εκδοχή, αναλυτικά και κάπως πιο τεκμηριωμένα.

 

 

Δεν υπάρχει Θάνατος…

Η Μεταφυσική ανοίγει ορίζοντες…

 

 

logo
© 2017 ekpompi.gr | Επικοινωνία: kx@ekpompi.gr